Saimnieks LV
, .
cloudy 11.9℃
Vārda dienu svin: Gundega, Terēze

"Getliņi Eko" investējis 105 000 eiro videi draudzīga iepakojuma iekārtā

LETA , 09-12-2022
"Getliņi Eko" investējis 105 000 eiro videi draudzīga iepakojuma iekārtā

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi Eko" investējis 105 000 eiro videi draudzīga iepakojuma iekārtā, kas tiks izmantota gurķu fasēšanai, informē uzņēmumā.

"Getliņi Eko" ārējās komunikācijas vadītājs Ričards Aksels Ozoliņš norāda, ka, izmantojot jauno iekārtu, būtiskākais ieguvums ir iespēja gurķu plēvēšanas procesā izmantot pilnībā pārstrādājamu iepakojumu. Tāpat jaunā iekārta ļauj īsākā laikā iepakot ievērojami vairāk gurķus nekā iepriekš.

Uzņēmumā skaidro, ka gurķis ir viens no retajiem dārzeņiem, kura iepakošana ir būtiska, jo tas dienas laikā zaudē aptuveni 10 gramus ūdens. Gurķu plēvēšana iepakojumā ļauj nodrošināt to, ka gurķis ir svaigs ilgāku laiku, kā arī samazināt potenciālo pārtikas atkritumu daudzumu, kuri var rasties tirdzniecības vietās.

Kā norāda uzņēmumā, aizstājot līdz šim izmantoto iepakojumu ar zema blīvuma polietilēna plēvi, pārstrādē potenciāli var nonākt aptuveni viena tonna iepakojuma, kas atbilst izmantotajam polietilēna iepakojuma apjomam Getliņu siltumnīcās ražas sezonas laikā.

Pārtikas produktu iepakojums, kas ražots no zema blīvuma polietilēna, ir bieži sastopams un ir izplatīta pārtikas ražotāju izvēle - tas nodrošina produkcijas kvalitāti un higiēnas prasības, kā arī ir piemērots saskarei ar pārtiku.

""Getliņi Eko" ir svarīgi nodrošināt pakalpojumus un produktus ar augstu pievienoto vērtību, vienlaikus mazinot negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi. Atbildība pret vidi ir nozīmīga ne tikai atkritumu poligonā, bet arī dārzeņu audzēšanā," atzīmē Ozoliņš.

Vienlaikus uzņēmumā norāda, ka no izlietotā iepakojuma pārstrādes aspekta, zema blīvuma polietilēna atkritumi ir salīdzinoši vienkārši pārstrādājami, bet lai sāktos iepakojuma plēvju pārstrādes ceļš, ir svarīgi, ka iedzīvotāji šķiro atkritumus un tas nonāk plastmasai paredzētajā konteinerā.

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk